70 GODINA

HISTORIJSKOG MUZEJA BOSNE I HERCEGOVINE

DISCOVER
Find out more about news and events at History Museum of Bosnia and Herzegovina
RADIONICE ZA DJECU I OMLADINU

Dragi studenti i studentice,

Historijski muzej BiH će u okviru platforme „Neprimjereni spomenici“ u martu i aprilu 2017. realizovati radionicu (NE)PRIMJERENI SPOMENICI: BIH MEMORIJALNE ZBIRKE U TRANZICIJI. Radionica će se implementirati u nekoliko faza koje podrazumijevaju edukativne i istraživačke vrijednosti, a u okviru radionice su predviđena i putovanja. Tema radionice je razvoj generalne koncepcije mreže muzeja narodnooslobodilačke borbe i revolucije u Bosni i Hercegovini sa posebnim osvrtom na Muzej revolucije BiH kao mjesto pamćenja i mjesto kreiranja kolektivnog identiteta.

Poziv je otvoren za studente Filozofskog fakulteta (Odsjek za historiju, Katedra za historiju umjetnosti, Odsjek za sociologiju), Akademije likovnih umjetnosti (Odsjek za grafički dizajn, Odsjek za restauraciju i kozervaciju, Odsjek za kiparstvo) i Arhitektonskog fakulteta. Rok prijave je 10.03.2017. Prijave sa CV i motivacionim pismom slati na prijave@muzej.ba. Za sva dodatna pitanja se obratite putem emaila ili na broj 033 226 098.

Projekat (NE)PRIMJERENI SPOMENICI podržali su Balkan Arts and Culture Fund – BAC i Allianz Cultural Foundation. BAC je finansiran od strane Vlade Švajcarske preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju – SDC i Evropske fondacije za kulturu – ECF.

Radujemo se druženjima i istraživanju u Muzeju!

logo-sdc-jpeg    ecf_logo_screen_ecf_logo_black_small     bac_logo alnz_kltrstftng_logo_2clours_cmyk ns