Formular za najavljivanje grupne posjete muzeju

Prije grupne posjete Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine je poželjno najaviti posjetu i popuniti ovaj obrazac kako bi Vam muzejsko osoblje moglo osigurati što ugodniji boravak i druženje u muzeju. 

Cijene ulaznica za muzej su: 7 KM za odrasle, 2 KM za školske grupe i 1 KM za osobe sa invaliditetom. Postoji mogućnost kustoskog vođenja kroz izložbe za što je potrebno je platiti dodatnih 20 KM (za objašnjenja na bosanskom jeziku) ili 30 KM (za objašnjenja na engleskom jeziku). Ulaznice plaćate gotovinom na ulazu u Historijski muzej Bosne i Hercegovine ili žiralno na račun: 1610000016710007 (Raiffeisen Bank).

  INFORMACIJE O POSJETI

  INFORMACIJE O GRUPI


  • U muzeju je dozvoljeno praviti fotografije i bilježiti zabavne detalje posjete muzeju, ali bez upotrebe blica. Upotrebom blica oštećujemo eksponate.

  • Nije preporučljivo jesti u galerijskim prostorijama. Predlažemo da za užinu iskoristite ugodniji prostor muzejske bašte ili platoa.

  • Predlažemo da velike torbe i kišobrane ostavljate na recepciji muzeja. Ljubazno muzejsko osoblje će se pobrinuti za adekvatan smještaj Vaših stvari i za njihovu
   sigurnost.

  • Nije dozvoljeno konzumirati cigarete i alkohol u muzejskom prostoru.

  • Nije poželjno praviti buku u muzeju i ometati druge posjetitelje.